Home

header DP 25 jaar

De redactie en uitgeverij van Dierenpraktijken wensen u een voorspoedig 2021!

Dierenpraktijken is het leukste magazine voor dierenliefhebbers! Ieder kwartaal geeft het blad je informatie over de gezondheid en het welzijn van je huisdier. Honden, katten, konijnen en knaagdieren worden het meest besproken, maar ook andere huisdieren komen aan bod. Gedrag, gadgets en boeken hebben hun eigen plekje in het magazine. Iedere editie bevat een seizoensartikel met praktische informatie voor jou en over jouw huisdier.

Op deze website kun je informatie vinden over de inhoud van het blad en houden we je op de hoogte van het actuele dierennieuws, boeken en gadgets. Ook ontvangen wij vaak foto’s en verhalen van lezers die wij graag met jullie delen! Wil je nooit een editie van Dierenpraktijken missen? Neem dan een abonnement!

Namens het hele team van Dierenpraktijken wensen wij je veel lees- en kijkplezier.

 


Nieuwsfeiten en wetenswaardigheden

26 maart 2021

In deze lockdown is een hond voor veel mensen een aantrekkelijke afleiding. Bij veel dierenartsen, waaronder het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) van AniCura, is een toename in het aantal puppy’s in de kliniek te zien. Leest verder op onze nieuwspagina.

Recent verschenen de volgende berichten:


Het lentenummer 2021 Dierenpraktijken  ligt weer bij de dierenarts of, als je een abonnement hebt, valt het blad weer in de bus.

Cover_DP_Lente 2021In dit nummer aandacht voor een bijzonder huisdier: de papegaai! Er komt heel wat bij kijken om deze veeleisende vogel tevreden te stellen in huis, aldus de gedragstherapeut van Tinley. In een zeer lezenswaardig artikel over het aankleden van honden staat de vraag centraal of het nu echt helemaal fout is of niet.

De Wagenrenk levert een bijdrage over grauwe staar, wat is er aan te doen? We hadden een interview met iemand die voor veel hondenliefhebbers een droombaan heeft: hondenverzorger bij Hulphond Nederland. Ook aandacht voor de vleermuis. Niet bepaald een geliefd diertje, maar is dit zoogdier wel zo eng? Uiteraard ook weer de vaste columns, Puppypraktijken en zijn er weer enkele boeken te winnen.

Dit en meer in de nieuwe Dierenpraktijken! Te lezen in de wachtkamer van je dierenarts of neem zelf een abonnement.


Het winternummer 2020 van Dierenpraktijken  ligt weer bij de dierenarts of, als je een abonnement hebt, valt het blad weer in de bus.

Cover_Dierenpraktijken_04_2020In de bomvolle wintereditie van Dierenpraktijken gaat Paul Theuns van De Wagenrenk in op het plaatsen van kronen in het gebit van de hond aan de hand van twee ‘praktijkvoorbeeld’: Dart en Igor. Verder vertelt een therapeute van Tinley alles over de opvoeding van je hond. Wat moet je wel en wat moet je absoluut niet doen? En je hond mee op wintersport, is dat een goed idee? We leggen het uit in een uitgebreide reportage. We staan stil bij epilepsie en bewegingsstoornissen bij je huisdier. De organisatie Dier&Recht houdt ons op de hoogte over de laatste stand van zaken als het gaat om het verbod op onder meer kortsnuiten en Perzische katten en uiteraard de vaste columns, het laatste nieuws, Puppyprakijken en ook deze keer zijn er weer leuke boeken te winnen.

Dit en meer in de nieuwe Dierenpraktijken! Te lezen in de wachtkamer je dierenarts of neem zelf een abonnement.


Het herfstnummer 2020 van Dierenpraktijken  ligt weer bij de dierenarts of, als je een abonnement hebt, valt het blad weer in de bus.

In deze herfsteditie besteedt De Wagenrenk, Diergeneeskundig Specialistisch Centrum, aandacht aan endoscopisch onderzoek bij gezelschapsdieren. Het letterlijk binnen kijken bij je hond of kat dus, interessante materie. En hoe kan het toch dat al die andere honden perfect luisteren naar hun baasje? Behalve…. die van jou. Tinley geeft tips en adviezen voor een gehoorzame hond. Gedragstherapeut Mieke Visser spreekt overigens liever van een samenwerking met een hond.

Verder gaan we uitgebreid in op de kattenvacht, want daar is veel over te vertellen. Uiteraard ook de vaste rubrieken, columns, boeken en gadgets. En we mogen – exclusief – een pikante kattenkalender verloten. Nóg een reden om uit te zien naar de nieuwe Dierenpraktijken! Te lezen in de wachtkamer je dierenarts of neem zelf een abonnement.


Het zomernummer 2020 van Dierenpraktijken  ligt weer bij de dierenarts of, als je een abonnement hebt, valt het blad weer in de bus.

Deze keer besteedt De Wagenrenk, Diergeneeskundig Specialistisch Centrum, aandacht aan vreemde bulten en bobbels. Wat zijn het en wat doe je er aan? Ook gaan we uitgebreid in op een beestje waar mens én dier niet zo dol op zijn: de teek. Tinley legt uit wat een kattengedragstherapeut allemaal doet, we hebben het over de zomer, het seizoen waar we zo van kunnen genieten. Lekker naar buiten, in de zon. Maar waar moet je op letten voor je hond, kat of knaagdier? Want juist in die natuur schuilen ook enkele gevaren. Uiteraard ook weer de columns en vaste rubrieken. En….. ook deze keer zijn er weer enkele mooie boeken te winnen!

 

 


Het lentenummer 2020 van Dierenpraktijken  ligt weer bij de dierenarts of, als je een abonnement hebt, valt het blad weer in de bus.

Deze keer besteedt De Wagenrenk aandacht aan jeuk bij je hond of kat. Een allergie of is er sprake van een ander probleem? Tinley levert een interessant verhaal over het jachtinstinct van de hond, onze columniste Kim Bergshoeff schrijft, naast haar vaste column, een artikel over tuinvogels, die ook in het voorjaar wel wat extra’s kunnen gebruiken. Over de lente gesproken: we doen in een uitgebreid artikel uit de doeken wat de lente met je huisdier doet en concentreren ons op de voeding. Uiteraard ook in deze editie weer de vaste rubrieken, columns, Puppypraktijken en er zijn weer enkele leuke gadgets te winnen!

 

 


Het winternummer 2019 van Dierenpraktijken ligt weer in de winkel en bij jouw dierenarts!

Ook in de wintereditie weer een bijdrage van De Wagenrenk. Als je hond of kat ziek is, ga je naar de dierenarts. Soms lukt het de dierenarts met alleen lichamelijk onderzoek van je huisdier om een diagnose te stellen en een behandeling te adviseren. Maar vaak zal er meer onderzoek gedaan moeten worden, zoals bloedonderzoek, urine- of ontlastingsonderzoek en eventueel verdere beeldvorming. Wat wordt er verstaan onder diagnostische beeldvorming? Het maken van röntgenopnamen, het uitvoeren van echografische onderzoeken en ook CT en MRI-scans behoren tot de mogelijkheden. In dit nummer gaat Mariëtte Vink-Nooteboom uitgebreid in hoe deze onderzoeken plaatsvinden. Ook besteden we in dit nummer o.a. aandacht aan vuurwerk en met name hoe je het best met een huisdier met vuurwerkangst kunt omgaan. En uiteraard weer de gebruikelijke columns, nieuwtjes en puzzel. Alvast veel leesplezier.


Het herfstnummer 2019 van Dierenpraktijken ligt weer in de winkel en bij jouw dierenarts!

Ook in de herfsteditie weer een bijdrage van De Wagenrenk, met deze keer aandacht voor bloedarmoede bij hond en kat. Het kan een levensbedreigende situatie veroorzaken, waarbij snel handelen van de dierenarts noodzakelijk is. En kattenbaasjes opgelet: haal de kammen en borstels maar uit de kast. Het is herfst, en een nieuw seizoen betekent een nieuwe vacht. Hoog tijd om de kattenvacht eens uitgebreid onder de loep te nemen. Gedragstherapeut voor honden Manuela Slaats verklaart waarom sommige honden het leuk vinden om naar de dierenarts te gaan, terwijl anderen doodsbang zijn. En uiteraard weer de gebruikelijke columns, nieuwtjes en puzzel. Alvast veel leesplezier.

 

 


Het zomernummer 2019 van Dierenpraktijken ligt weer in de winkel en bij jouw dierenarts!

Met in dit nummer weer een bijdrage van De Wagenrenk, deze keer gaat de hondenuroloog dieper in op het plasgedrag van honden. Ook aandacht voor de hond met de grijze snoet, hoe reageert je kat op jouw zwangerschap en zomerplezier met je huisdier. En we gaan in op de vraag of een huisdierenverzekering nu wel of niet nodig is. Uiteraard ook de vaste rubrieken.

 

 

 

 


Het lentenummer 2019 van Dierenpraktijken ligt weer in de winkel en bij jouw dierenarts!

Met in dit nummer de eerste bijdrage in een serie van velen van De Wagenrenk, die ieder kwartaal hun gespecialiseerde blik laten schijnen op een medisch onderwerp. In dit lentenummer gaat Annika Haagsman dieper in op keel-, neus- en ooraandoeningen bij dieren. Ook: hoe doet je huisdier het alleen thuis?, aandacht voor het verlies van je hond of kat en hoe je op een waardige manier afscheid kunt nemen en een voorpublicatie uit het boek ‘Kat vermist’ van Caroline Paul.
Verder de vaste rubrieken, columns en natuurlijk weer enkele leuke gadgets die te winnen zijn. Dus snel naar de de dierenarts of beter nog: neem een abonnement!

 


 

Wil je nooit een editie van Dierenpraktijken missen? Neem dan een Abonnement!


Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees hier meer…