Wandel mee tegen kanker bij dieren

Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) organiseert in samenwerking met Kasteel Amerongen op zondag 6 oktober 2019 de Hondenwandeling “Hart voor Kanker”. Het evenement staat in het teken van de strijd tegen kanker bij dieren. De opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan kankerbestrijding bij dieren.


De start van de wandeling is nabij Kasteel Amerongen. Dit jaar wandelen de deelnemers via de uiterwaarden, het knusse bos en de authentieke kasteeltuin van Kasteel Amerongen. De route is ongeveer 5 kilometer. Onderweg is de mogelijkheid tot het drinken van een kop koffie met iets lekkers voor baas en hond. Daarnaast zijn er diverse informatieve stands, waaronder een stand van het NKFD.
 

 

Op dit moment krijgen ongeveer 30% van onze honden en katten te maken met de vreselijke ziekte kanker. Dit gebeurt net als bij mensen vaak op oudere leeftijd. Naast ouderdom spelen ook omgevingsfactoren (bijvoorbeeld meeroken), hormonen en erfelijke factoren een rol bij het ontstaan van kanker. Meer informatie over de hondenwandeling en direct inschrijven via www.hondenwandelingtegenkanker.nl.