Rob Dumont is ‘Dierenhulpverlener van 2021’

Dierenhulpverlener van het jaar

Op het Landelijke Congres Dierenhulpverlening heeft Rob Dumont, oprichter van Dierenhulpdienst Nederland de prijs voor Dierenhulpverlener van het jaar in ontvangst genomen.

Rob Dumont kreeg de prijs uit handen van Lenie ’t Hart. Naast de Hessel Wiegman wisseltrofee heeft Dumont een cheque in ontvangst genomen ter waarde van € 5.000,00 voor zijn organisatie.
In het juryrapport wordt Dumont onder andere geroemd om zijn kennis. Al heel veel jaren weten politie en gemeenten Rob en zijn organisatie te vinden als er vragen en problemen zijn met reptielen. Door het hele land rijdt hij om dieren op te halen en zelfs de meest gevaarlijke reptielen zijn bij hem welkom.

Tweede in de verkiezing is geworden Astrid Koningen van Dierenopvang Koningen in Balkbrug. Zij zette begin van deze eeuw haar betaalde baan opzij om zich aan dieren helpen te wijden en dat doet ze met hart en ziel. Derde is geworden Hans van Riet van Dierenambulance Dier in Nood in Friesland.
Hij was een van de 1e die een DierenLot auto ging rijden en rijdt na al die jaren nog steeds. Alles in zijn leven staat in het teken van de dieren.

De wisseltrofee is vernoemd naar de in 2017 overleden dierenhulpverlener Hessel Wiegman. Hij werd in 2015 gehuldigd als dierenhulpverlener van het jaar.