Opvang huisdieren van coronapatiënten

In deze tijd van corona draagt Stichting Blijf van mijn Dier haar steentje bij door haar diensten ook in te zetten voor corona-slachtoffers. Mensen die corona krijgen en opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, maar geen opvang hebben voor hun huisdier(en), kunnen terecht bij Stichting Blijf van mijn Dier.

Stichting Blijf van mijn Dier zet haar netwerk en expertise in om mee te helpen zoeken naar een oplossing. Waar mogelijk wordt er hulp geboden door het dier tijdelijk op te vangen in een liefdevol gastgezin tot de eigenaar er weer bovenop is. Hulpverleners en huisdiereigenaren, of hun naasten, kunnen contact opnemen via info@blijfvanmijndier.nl of 06 40 26 14 35 (bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur).

Stichting Blijf van mijn Dier vangt sinds 2014 huisdieren op van slachtoffers van huiselijk geweld. Onderzoek laat zien dat 41% van de slachtoffers met een dier de vlucht gemiddeld een jaar uitstelt vanwege het huisdier. Het dier achterlaten in een gewelddadige situatie is geen optie en het meenemen naar een blijf-van-mijn-lijfhuis mag vaak niet.
Stichting Blijf van mijn Dier werkt samen met hulpverleners, de (dieren)politie, de dierenambulance en een groot netwerk aan dierenartsen en gastgezinnen. Wanneer het huisdier veilig is ondergebracht, kan de eigenaar aan het eigen herstel werken.

Meer informatie is te vinden op www.blijfvanmijndier.nl. Hier kun je je ook aanmelden als gastgezin.