Liefde voor huisdier wordt steeds groter

Nederlanders geven steeds meer geld uit aan hun huisdier. Dat blijkt uit onderzoek van dierenspeciaalzaak De Huisdiersuper. Sinds 2016 geven we maar liefst 20 procent meer geld uit aan onze dierenvriend.

Volgens Amerikaans onderzoek komt dit mede doordat we steeds meer om ons huisdier geven en omdat ze ons ook daadwerkelijk gelukkiger maken. Daarnaast heeft de gemiddelde Nederlander meer te besteden en geven we ons geld uit aan luxere producten (CBS). Reden te meer waarom je jouw dierenvriend extra verwent!

Waar de huisdieren het vroeger met een eenvoudig hok of krabpaal deden, voorzien we ze nu van villa’s en paleizen. De Huisdiersuper ziet dat consumenten steeds grotere en luxere hokken aanschaffen en ze hiermee bewust worden van het belang van een goede levenskwaliteit. Het huisdier neemt een meer prominente plek in en leeft een zo goed mogelijk leven. Dit zien ze terug in de verkoop van het soort producten. De premium kwaliteitsvoeding voor huisdieren wordt meer verkocht dan voorheen en ook schaffen mensen ontspanningsproducten aan om de stress van hun hond of kat te verlagen.