Laat je hond weer genieten van bewegen

Bij 90 procent van alle honden van 5 jaar en ouder is al artrose, slijtage van het kraakbeen in de gewrichten, aangetoond. Gezond kraakbeen zorgt voor een zacht en glad laagje in de gewrichten, waardoor alles soepel beweegt. Bij artrose wordt het kraakbeen door ontstekingen onregelmatig en minder glad. Beweging kan dan pijn veroorzaken.

Vaak toont een hond dat niet heel duidelijk, zeker niet in het begin. Je merkt dan wel dat je maatje niet zo enthousiast meer in de auto of op de bank springt. Dat hij stram is bij het opstaan, aan het begin van de ochtendwandeling soms even mank loopt. Of dat de hond niet zo graag meer speelt en het niet fijn vindt als ze op bepaalde plekken wordt aangeraakt.

Als er inderdaad sprake is van artrose zijn drie factoren van belang: houd het gewicht van de hond in de gaten, zorg voor voldoende en vooral een juiste manier van bewegen en geef de hond goede, ondersteunende voeding.

Bijvoorbeeld de vernieuwde Specific® Joint Support (CJD), een compleet voer voor honden dat speciaal is ontwikkeld om gewrichtspijn te bestrijden. Het bevat ingrediënten als collageenpeptiden, bèta-glucanen en chondroïtine die het kraakbeen ondersteunen en het ontstekingsproces remmen. Verder bevat het een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren. De bron van die omega-3 vetzuren wordt gevormd door duurzaam gevangen vis en krill. Ook de rest van de productie van Specific® diervoeding gaat zo duurzaam mogelijk en tot 5 procent van de winst wordt gedoneerd aan het Ocean Clean Up project. In Nederland sponsort Specific® de hondenetappe van de BeachCleanUp tour van de Stichting Noordzee.

Vraag de dierenarts naar de tijdelijke Specific® Joint Support actie, om het effect van deze voeding op de hond zelf te kunnen ervaren. Je krijgt 50 procent korting op de aankoopprijs van Specific® CJD, deskundige begeleiding gedurende drie maanden en gratis enkele leuke extraatjes voor de hond.
Meer info: www.specific-diets.nl.