Kim Feenstra gaat weer steriliseren

Kim Feenstra en Micki

Op 4 oktober is het Werelddierendag, het moment om extra stil te staan bij alle dieren wereldwijd. Met name huisdieren staan dan extra in het zonnetje. Er bestaat echter nog een grote vergeten groep huisdieren die ooit wel een naam hadden, maar nu op straat leven.

“Je kunt het je niet voorstellen dat jij je huisdier op straat dumpt of de pasgeboren dieren in een doos langs de weg zet. Al komt dat ook in Nederland heel af en toe wel eens voor. Maar wat je in ons koninkrijk Nederland aan dierenleed ziet is werkelijk ongelooflijk”, zegt topmodel en dierenliefhebster Kim Feenstra.

Inderdaad is er binnen het koninkrijk Nederland nog veel voor verbetering vatbaar. De eilanden Aruba, Bonaire, Curacao, Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius zijn Nederlands grondgebied waar dierenleed helaas grootschalig voor komt. Daarom gaat Kim weer van start met de grote sterilisatiecampagne onder deze dieren. “Als je niets doet dan fokt het door. En alles wat niet geboren wordt aan dieren kan ook niet lijden en hoeft niet op straat te leven. Daarom ben ik ook trots op de vrijwilligers van Stichting Dierenhulp waarvan ik ambassadeur ben. Hun aanpak met sterilisaties voorkomt heel veel dierenleed. Zorgen dat dieren niet geboren worden en voorlichting geven aan de bevolking hoe het eenvoudig anders kan.”

Het doel is om dit jaar het aantal van 1.500 sterilisatie-ingrepen te overtreffen en zo te zorgen dat ruim 12.000 dieren niet geboren zullen worden. Dieren die anders op straat zouden komen en geen echte kans zouden hebben. Meer info op: www.dierenhulp.nl van Stichting Dierenhulp.

Foto: Kim Feenstra