EHBO voor hond en kat bij EduPet

Wat te doen bij een spoedgeval?

EduPet Education, het kenniscentrum voor liefhebbers en professionals in de dierenbranche, houdt maandag 15 mei de workshop ‘EHBO bij de hond en kat’. Dierenarts Simone Thissen, expert en veelgevraagd spreekster op het gebied van EHBO bij dieren, leert de deelnemers dan tal van spoedgevallen te herkennen én aan te pakken.

Hoe bijvoorbeeld om te gaan met een hond die een epilepsieaanval krijgt? Wat te doen om bloedingen te stoppen en botbreuken te stabiliseren? Huisdiereigenaren en alle andere geïnteresseerden leren tijdens deze workshop wat te doen om een dier te helpen.

Veel praktijk
De workshop is niet bedoeld als vervanging van dierenartshulp, maar richt zich juist op hoe een dier zo snel, stabiel en veilig mogelijk bij de dierenarts te krijgen. Er is veel ruimte voor praktijkoefeningen, waarvoor speciale ‘oefenhonden’ aanwezig zullen zijn.

Meer weten?
De workshop duurt een middag en een avond en vindt plaats in de lesruimte van EduPet in Veenendaal. Deelname kost 95 euro (inclusief btw) en dat is inclusief een lekkere maaltijd. Het Collectief Praktiserende Dierenartsen kent aan deze workshop 5,6 credits toe. Inschrijven kan via www.edupet.nl