Dierenpraktijken winter 2022

Cover_Dierenpraktijken_

Het winternummer 2022 van Dierenpraktijken ligt, als je een abonnement hebt, weer in de bus of bij een dierenartspraktijk bij jou in de buurt.

In deze Dierenpraktijken staan we stil bij het winterseizoen. Want na deze mooie herfst wordt een strenge winter verwacht, en daar moet je je als huisdierbezitter op voorbereiden. Het eerste advies luidt: ook al is het koud en guur, je trouwe viervoeter verdient frisse buitenlucht. Dat gehang bij de verwarming komt de gezondheid en conditie van hond én baasje niet ten goede. Tips hoe dat te doen in de winter lees je in deze editie.

Verder gaat een deskundige van De Wagenrenk in op de oorzaken van kreupel lopen van honden. Elke hond loopt wel eens kreupel, door bijvoorbeeld het verrekken van een spier of een scherp voorwerp in het zoolkussentje. Als een kreupelheid langer aanhoudt of een dier er echt last van heeft is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan voor verder onderzoek. In het artikel wordt uitgelegd wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van kreupelheid en wat er mogelijk aan te doen is.

En uiteraard zijn er de vaste rubrieken. Ook nu weer zijn er enkele mooie boeken te winnen.Wil je een abonnement nemen op Dierenpraktijken ga dan naar: www.dierenpraktijken.nl/abonnement