Dierenpraktijken lente 2023

Lentenummer Dierenpraktijken 2023

Het lentenummer 2023 van Dierenpraktijken ligt, als je een abonnement hebt, rond 3 maart weer in de bus of bij een dierenartspraktijk bij jou in de buurt.

Het vroege voorjaar is voor veel mensen het moment om lekker plannen te maken voor de zomervakantie. Helaas wordt daarbij soms niet voldoende rekening gehouden met de huisdieren. Gaat het dier mee of blijft het thuis? Kan er oppas geregeld worden of moet het dier naar het pension? Als het dier meegaat, wordt het dan binnen- of buitenland, en wat zijn de invoereisen in het buitenland? In het lentenummer van Dierenpraktijken staan enkele tips waar u zoal aan moet denken als u met of zonder uw huisdier(en) op vakantie wilt gaan.

Voorts in dit nummer een artikel over de motieven die kunnen leiden tot een verkeerde keuze voor een huisdier. Vaak kiezen mensen voor kenmerken die ze schattig vinden, bijvoorbeeld honden met een korte snuit of katten met vouwoortjes. Zij hebben de beste bedoelingen, maar weten vaak niet dat dieren permanent kunnen lijden onder deze eigenschappen. “Kortsnuitige honden zijn niet schattig, maar zielig. Deze dieren zijn doelbewust doorgefokt”, aldus Dier&Recht. Daarom pleiten zij en andere dierenorganisaties al jaren om verboden voor dieren met schadelijke uiterlijke kenmerken. En lijkt er iets te gaan gebeuren: minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) kondigde onlangs vergaande stappen aan richting een Nederland waarin geen enkel huisdier meer hoeft te lijden onder zijn of haar uiterlijk. Het gaat om een houdverbod en een vertoningsverbod. De vreugde bij dierenorganisaties en vele dierliefhebbers in Nederland is groot dat er eindelijk een einde komt aan deze vorm van dierenleed. Op pagina 28 van het lentenummer wordt nader op deze problemen ingegaan.

En uiteraard zijn er de vaste rubrieken. Ook nu weer zijn er enkele mooie boeken te winnen.Wil je een abonnement nemen op Dierenpraktijken ga dan naar: www.dierenpraktijken.nl/abonnement