Dierenpraktijken herfst 2019

Sommige honden vinden het leuk om naar de dierenarts te gaan. Maar helaas zijn deze nog altijd in de minderheid. De meesten vinden het erg spannend en sommige zijn zelfs doodsbang. Maar waarom zijn ze zo angstig voor de lieve zorgzame dierenarts en assistentes en blijven ze stil staan voor de ingang van de dierenkliniek? De dierenarts en zijn team hebben tenslotte het beste met de hond voor en doen er alles aan om de hond te helpen. Gedragstherapeut Manuela Slaats vertelt over haar ervaringen.

 


Bloedarmoede bij hond en kat wordt regelmatig gezien in de dierenartsenpraktijk. Het kan een levensbedreigende situatie veroorzaken, waarbij snel handelen van de dierenarts noodzakelijk is. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een dier een bloedtransfusie nodig heeft. Dierenarts Marieke van der Kooij bespreekt de belangrijkste vragen over bloedarmoede.

 

 

 
 

 


In deze editie ook een artikel over vachtverzorging bij katten, heel actueel nu het najaar wordt en uw kat er weer op uit trekt.

 

 

 Dat laatste legden we ook op vakantie vast, maar dan op een mediterrane bestemming. Katten in Griekenland, ze blijven ons verbazen.

 

 

 


Dit en veel meer in de herfsteditie van Dierenpraktijken.