Dierenhulp: op weg naar 45.000 sterilisaties

Frankie_onderzoek_3

Mooi Dierendagnieuws. Zo noemt Stichting Dierenhulp de aanstaande mijlpaal. Dit jaar hoopt de vrijwilligersorganisatie het aantal van 45.000 uitgevoerde sterilisatie- en castratie-ingrepen te halen.

Ingrepen die voor enorm veel minder dierenleed hebben gezorgd en gezondere populaties van veelal kansarme dieren. In 1996 gestart in Venezuela, inmiddels is deze aanpak verder actief in Griekenland, Costa Rica en de Nederlandse eilanden Bonaire en Curacao. “Deze aanpak direct bij de bron voorkomt zoveel leed en dat is zichtbaar. Minder dieren op straat, minder doodgereden dieren op straat, al zijn het er altijd nog te veel”, laat een woordvoerder weten.

De wereldwijde coronapandemie speelt wel parten, maar de vrijwilligers liggen met her en der aanpassingen op schema met de ingrepen. Een tweede voordeel is dat dieren die niet geboren worden ook niet hoeven te lijden of opgevangen te worden. Stichting Dierenhulp heeft voor Caribisch Nederland (Bonaire- Curacao – Aruba -Saba – Statia en Sint Maarten) ook nieuwe wet- en regelgeving aangeboden aan de eilanden voor betere bescherming van dieren.