Boeken uitgezocht door Danique van Mook van Puppypraktijken

Ben jij dol op paarden? Dan zijn deze boeken echt iets voor jou! Ben je na het lezen enthousiast geworden, lees dan ook de andere boeken van de Gouden paarden-serie.

De liefde van Luna – Christine Linneweever
Dit boek gaat over de merrie Luna. Luna is 3 jaar wanneer ze wordt verkocht aan paardenhandelaar Johan. Hij behandelt haar helemaal niet goed en wil haar zo snel mogelijk weer doorverkopen. Met veel geweld probeert Johan de merrie zadelmak te maken. Hierdoor wordt Luna doodsbang. Gelukkig komt Sterre bij Luna kijken. Sterre wil heel graag een pony die ze zelf kan opleiden. Maar doordat Luna erg schrikkerig is moet Sterre eerst haar vertrouwen winnen.
Christine Linneweever heeft al een groot aantal boeken over paarden geschreven. Paarden zijn haar grote passie, hobby en werk.
Dit boek is voor kinderen vanaf 9 jaar.
De liefde van Luna, Christine Linneweever, Kluitman, € 13,99

 
Help, waar is mijn pony?! – Gertrud Jetten
Dit boek gaat over de pony Salsa. Salsa wil heel graag net zoals haar baasje Lottie een meisje zijn. Dan kunnen ze samen spelen en andere dingen doen die meisjes doen. Maar dan komt de wens van Salsa opeens echt uit door een paardensmikkel te eten. Ze is veranderd in een meisje! Voor even vindt ze het wel leuk. Nu kan ze leuke meisjes-dingen doen met Lottie. Maar Salsa besluit dat ze na een tijdje wel weer gewoon een pony wil zijn. Maar dan moet ze wel aan een paardensmikkel zien te komen. Boris zou de paardensmikkels bijhouden, maar hij kon de heerlijke geur van de snoepjes niet weerstaan en is spoorloos verdwenen.. Hoe gaan Lottie en Salsa dit oplossen?
Dit boek is voor kinderen vanaf 8 jaar.
Help, waar is mijn pony?!, Gertrud Jetten, Kluitman, € 14,99