Een rusthuis voor oudere honden

Inez Blondeel uit het Belgische Hamme-Mille is anderhalf jaar van start gegaan met de verwezenlijking van een droom, namelijk de opvang en verzorging van oude(re) honden. Zij heeft hiervoor een rusthuis geopend.

“Mijn ultieme doel is ervoor te zorgen dat zij, ondanks het verlies van hun baasje wegens ziekte, plaatsing in een rusthuis of erger, een tweede kans krijgen op een fijne, veilige oude dag. Hun hele leven zijn zij loyaal geweest en shutterstock_132526706dan, wegens droevige omstandigheden, zijn ze hun thuis kwijt. Door hun leeftijd en vaak ook hun medische behoeften zijn hun kansen om opnieuw geadopteerd te worden zeer gering. Op dit ogenblik hebben elf honden hier bij mij een nieuwe thuis gevonden”, zegt Inez Blondeel. “Als ik thuis ben, mogen ze in het hele huis vertoeven, ’s avonds liggen we allemaal gezellig in de zetel. Ben ik afwezig, dan verblijven ze in hun eigen woonruimte met toegang tot een grote buitenkennel.”
Het is niet de bedoeling dat de honden opnieuw geadopteerd worden. ‘Het Gouden Mandje’ biedt hen een thuis waar ze op een veilige, speelse en zeer liefdevolle manier, met de dagelijkse en medische zorgen, hun laatste jaren kunnen doorbrengen. “Uiteraard hebben oudere honden meer medische en specifiekere behoeften. Dat is ook de reden waarom ik contact met Dierenpraktijken opneem.” Via dit bericht hoopt Inez meer bekendheid te mogen verwerven en om in contact te komen met gelijkgezinden die op een of andere manier willen helpen. Voor meer info: www.het-gouden-mandje.be

Reageer als eerste op "Een rusthuis voor oudere honden"

Reageer

Your email address will not be published.


*